Objavljeno: 21.12.2017 u 23:05 | Zanimljivosti | Komentara:

Porodica je spasila povređenu vjevericu. Poslije 8 godina, vratila se da im pokaže nešto važno!

Kada je Brentli Harison sa svojom porodicom spasila jednu povređenu vevericu, nisu ni slutili da će se vratiti u njihov dom 8 godina kasnije.

Ovu vevericu je napala sova i skoro da je uginula. Međutim, ova porodica iz Severne Karoline (SAD) je uspela da je spasi.

Dali su joj ime Bela i brinuli su o njoj neko vreme. Hranili su je voćem i orašastim plodovima, dok se nije potpuno oporavila.

vjeverica-1

Kad se potpuno oporavila, bila je spremna da se vrati u prirodu. Napustila je porodicu i nastavila sa svojim životom na slobodi.

Povremeno se vraćala, kao da je htela da ih obiđe i vidi da li su dobro.
vjeverica-2

,,Bela se povremeno pojavljivala na vratima, čekajući da je neko primeti i pozdravi se sa njom. Ponekad je znala da se popne na prozor i stajala tamo sve dok ne vidi nekog u kući,” rekla je Brentli.

vjeverica-3

8 godina nakon što joj je ova porodica pomogla, došla je da im pokaže nešto važno.

Dovela je sve svoje mladunce, da ih upozna sa porodicom. Oni su bili van sebe od sreće i oduševljenja!

,,Divno je videti kako životinja za koju sam se brinula sada ima svoju porodicu o kojoj se brine,” rekla je Brentli.

Predivna priča, zar ne?

Podelite je sa prijateljima na Fejsbuku, ulepšajte im dan! :)

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: