Objavljeno: 08.06.2018 u 16:59 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ponizila ga je zato što je prljav. Kad joj se predstavio ko je, zažalila je istog momenta i propala u zemlju od sramote (FOTO)

Da izgled može i te kako da prevari, pokazao je Amerikanac Endi Ros iz Vankuvera u saveznoj državi Vašington, kad ga je u supermarketu jedna majka ponizila pred kćerkom, samo zato što je bio prljav, rekavši joj da mora da ide u školu kako ne bi izgledala kao on.

andy-ross-620x350

Endi je inače bivši bolničar, koji sada radi u građevini, a tog dana vraćao se s posla i na putu do kuće, svratio je u market iako je bio prljav od rada.

Dok je stajao u redu na kasi, primjetio je da devojčica od 7-8 godina zuri u njega, a potom je čuo majku, koja je prstom pokazala prema njemu, kako joj govori da “zbog toga treba da ide u školu”.

Endi se razočarao kad je shvatio da ta majka uči svoje dijete da o ljudima sudi po njihovom izgledu, pa im je zbog toga prišao i predstavio se. Rekao je ko je i čime se bavi, a kasnije je priču podelio na svom Fejsbuk profilu.

- Prvo, ja sam vrlo obrazovani prljavi čovjek. Ne samo da imam srednju školu nego i diplomu fakulteta, kao i brojne sertifikate o dodatnom obrazovanju. Pretpostaviti da nisam školovan samo zbog mog izgleda je prilično glupo. Drugo, ako govorite kćerki da ostane u školi jer imam tetovaže po rukama, to će podstaći njenu kreativnost i maštu. Opet, u suprotnosti s vašim stavom. Ponosim se svojim tetovažama i umjetnošću koju je Forest Bejtmen stavio na moje tijelo. Treće, ako mislite na kapu (koju sada nemam), vjerovatno je ne razumijete. Ja sam suvlasnik kompanije “Evergreen State Outdoors” i ponosim se time, a podržavama i pravo na odgovorno posjedovanje oružja. I posljednje, ja sam izabrao rad u građevini. Ponosim se time što gradim Ameriku i uživam u svom poslu. Pokušao sam da radim u kancelariji i to nije za mene. Volim da radim svojim rukama i da budem u prirodi. To nekad znači da ćete se zaprljati. Dobro zarađujem, imam plaćene doprinose i mogu da zaradim za svoju porodicu. Tako da moj izgled ne reflektuje moju inteligenciju ili obrazovanje – napisao je Endi.

Na kraju im je poželio ugodan ostatak dana uz opasku da ubuduće ne sude o ljudima prije nego što ih upoznaju.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: