Objavljeno: 21.09.2016 u 14:22 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

OVO JE NASLJEDNIK NOKIJE 3310: Baterija traje 24 DANA, a košta samo 33 EURA (VIDEO)

Kompanija Microsoft predstavila je novi model mobilnog telefona iz Nokia porodice. U pitanju je model Nokia 216.

Nokia-3310-216

Nokia 216 je jednostavan mobilni telefon koji će koštati oko 33 eura, a baterija u “standby” režimu trajaće i do 24 dana.

On će imati QVGA ekran od 2,4 inča, zadnju i prednju kameru od 0,3 megapiksela, a pokretaće ga Series 30 operativni sistem sa Opera mini internet pretraživačem.

Iako je Microsoft odlučio da dio svog biznisa sa mobilnim telefonima proda Foxconnu za 350 miliona dolara, i dalje je jasno što je čuvena kompanija odlučila da nastavi sa proizvodnjom ovih uređaja.

Naime, čuvena kompanija svakog mjeseca proda po nekoliko miliona ovih mobilnih telefona.

Glasine koje su se pojavljivale prethodnih mjeseci ukazivale su na to da Microsoft planira da ukine Lumia brend, ali još uvijek nema zvaničnih informacija na tu temu.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: