Objavljeno: 23.11.2017 u 14:53 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovih 8 slučajnosti nas tjeraju da propitujemo stvarnost

Možemo vidjeti sve vrste čudnih stvari koje se događaju u našem svijetu. Ali neke su stvari stvarno istaknute, i nema načina na koji se mogu objasniti. Među njima, ovdje imamo 8 čudnih slučajnosti koje su do danas nepoznate.

U knjizi Edgar Allan Poe knjige The Narrative of Arthur Gordon Pym iz Nantucketa, brod se sruši, ali četiri mornara preživljavaju i prisiljeni su jesti jednog dječaka na brodu koji se zove Richard Parker. Godinama kasnije, isti scenario doista se dogodio i posada je pojela dječaka da preživi … Njegovo je ime Richard Parker.

edgar

Pokopani su vojnici Prvog svjetskog rata, koji su umrli, a grobnici prvog i posljednjeg vojnika koji su pokopani točno su 6 metara jedan od drugog.

vojnici

Pogledajte ove sličnosti između dvije od najpopularnijih i najdražih osoba koje su ikad živjele, Abraham Lincoln i J. F. Kennedy:

Obojica su poginuli u petak, prije slavlja (Lincoln je ubijen neposredno prije Uskrsa, a Kennedy uoči Dana zahvalnosti).
Obojica su imala četvero djece.
Obojica su imali prijatelja imena Billy Graham.
Kennedy je imao sekretara zvanu gospođa Lincoln. Predsjednik Lincoln imao je sekretara John.
Njihovi nasljednici u oba slučaja imali su potpredsjednika Johnson, koji su bili i republikanci i demokrati.

lincoln-1

Godine 1895, kada je bilo samo 2 automobila u državi Ohio, automobili su se sudarili međusobno. Razgovarajte o slučajnosti.

auta2

Nastavak na sljedećoj stranici…

Sljedeća stranica

Izvor: vedrastrana.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: