Objavljeno: 17.09.2017 u 9:05 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

OVE TRI STVARI PRIVLAČE NESREĆU: Čim ih se riješite, život će vam krenuti na bolje!

Svakodnevno sa sobom nosimo nepotreban životni teret i brojne loše navike zbog kojih se često osjećamo prazno, nesrećno i neispunjeno.

nesretna_zena

Kako bismo zadržali pozitivnu energiju koja nam je potrebna da budemo sretni, potrebno je da u životu napravimo male – velike promene. Predstavljamo vam tri jednostavne stvari kojih morate da se odreknete kako biste bili sretniji i zadovoljniji:

1. Težnje za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršena porodica, savršeno tijelo… sve su to ciljevi za kojima žudimo, a koji zapravo ne postoje. Iako nam se često čini da je trava u susjednom dvorištu uvijek zelenija, riječ je samo o prividu. Ništa oko nas nije savršeno i niko nema savršen život kao iz filma i zato je važno da ne žudite za savršenstvom i uživate u malim stvarima.

2. Negativan stav

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli i pesimizam značajno utječu na naše raspoloženje, a time i na našu sreću. Naši životi prepuni su negativnih događaja i situacija koje često ne možemo da izbjegnemo već s njima moramo da se nosimo, pa vam dodatne negativne misli zaista nisu potrebne. Kada sledeći put budete imali negativno mišljenje o sebi, svom poslu, partneru ili nekom drugom životnom aspektu, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu. Vidjećete da ona zaista postoji, prenosi zadovoljna.hr.

3. Život u prošlosti

Gomilanje negativnih osjećanja najčešće je uzrokovano razmišljanjem o prošlosti. Bilo da se radi o frazi “da sam barem tada…” i “mogla sam…” ili pak patnjom za bivšom vezom, radnim mjestom ili načinom života, život u prošlosti uvijek sa sobom povlači negativna osjećanja tuge, čežnje i razočaranja. Kako biste bili sretni, važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas ili što vas tek čeka. Prošlost ne možete da promijenite, sadašnjost zavisi od vas i zato je važno da je iskoristite na pozitivan način.

Izvor: stil.kurir.rs/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: