Objavljeno: 24.07.2017 u 9:33 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ovako je izgledala prošle godine: Ono što je uslijedilo, ZAPANJILO je sve! (FOTO)

Holi Grifit iz Londona (27) godinama se borila sa anoreksijom. Kada je bolest počela da uzima sve više maha, a njena kilaža došla do broja 31, riješila je da sve preokrene.

Foto: Caters News Agency

Foto: Caters News Agency

Pomoć je potražila na više načina, najprije u psihoterapiji koja joj je pomogla da se izbori sa depresijom koja je neizbježni pratilac anoreksije.

Uz borbu sa psihičkim problemima, išla je i borba sa onim fizičkim. Promijenila je svoje navike u ishrani, “morala je da jede”. Dnevno je unosila 2.000 kalorija, a kada je ojačala, krenula je na vježbanje.

Foto: Caters News Agency

Foto: Caters News Agency

Holino zdravstveno stanje se vremenom veoma pogoršalo, dugodišnja borba sa anoreksijom stavila ju je pred ultimatim: ili će potpuno promijeniti stil života ili njen organizam više neće moći da izdrži tako mali broj kilograma.

Foto: Caters News Agency

Foto: Caters News Agency

Veliki motiv da se bori, pored onog osnovnog motiva za život, bila su njena djeca. Holi je mama dvoje mališana. Nije mogla da podnese da oni odrastaju bez nje.

Foto: Caters News Agency

Foto: Caters News Agency

Primjer mame iz Londona oslikava snagu ljudske volje, ali i stravične posljedice koje anoreksija donosi sa sobom. Ponovo je neophodno istaći razorne efekte koje ova vrsta poremećaja u ishrani ima na naš organizam, i važnost prevencije protiv anoreksije, čiji je uzrok najčešće psihičke prirode, odnosno nezadovljstvo ličnim izgledom, najčešće izazvano nedovoljnom podrškom roditelja u djetinjstvu, pogrešnim i nerealnim standardima ljepote ili nekim traumatičnim iskustvom.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: