Objavljeno: 15.03.2017 u 20:54 | Zanimljivosti | Komentara:

Ovaj trik će vam uštedjeti dosta novca: Kako da uvijek napunite rezervoar automobila do vrha!

Pri sipanju goriva nema potrebe da ručkicu stiskate nekoliko puta jer tako razlivate gorivo i motor ga ne može potrošiti, a uz to i još plaćate. Ovdje ćemo vam dati jedan savjet za uštedu novca.

gorivo

Onda kada drška za benzin klikne i prestane sipati gorivo u rezervoar, to znači da je auto dobilo onoliko goriva koliko je potrebno.

Nema nikakve potrebe ručkicu stiskate više puta. Tada se gorivo samo razliva uzaludno i motor ne može da ga potroši, a vi to sve dodatno plaćate. Ovaj savjet vrijedi kada želite napuniti cijeli rezervoar.

Pomenuti način funkcioniše jednostavno: na cijevi koju stavljate u rezervoar, postoji rupica i kada gorivo dođe do nje, to znači da je rezervoar pun. Tako sama zaustavlja dotok benzina. Znači, nemate ništa od stiskanja ručice nekoliko puta.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: