Objavljeno: 28.05.2020 u 20:08 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Ova žena je LJUBAVNIKA skrivala na tavanu više od 10 godina, a onda je otkrivena njena šokantna tajna

Dolly i Otto sretno su živjeli dugi niz godina zajedno, sve dok nije došlo do jedne svađe koja je promijenila puno toga.

zena-tavan

Walburga “Dolly” Oesterreich bila je domaćica u svojim ranim tridesetima. Bila je udana za Freda Oesterreicha (slika 2), poslovnog čovjeka iz Milwaukeea. 1913. godine joj se šivaća mašina pokvarila pa je Fred poslao majstora kući kako bi je popravio. Bio je to Otto Sanhuber (slika 3) koji je tada imao otprilike 20 godina.

Kad je Otto došao do doma bračnog para, Dolly ga je dočekala oskudno odjevena. Otto joj je postao ljubavnik kojeg je potajno viđala kad muž nije bio u blizini. Nalazili su se u njihovoj kući, ali i po hotelima.

Nakon nekog vremena, susjedi su počeli ispitivati tko je misteriozni muškarac, no Dolly se brzo snašla i objasnila im da je riječ o njenom polubratu.

Oni joj nisu u potpunosti vjerovali pa je smislila novi plan: ljubavniku Ottu predložila je da živi kod njih na tavanu. Mužu naravno ništa nije rekla.

oto

Otto je dao otkaz u tvornici u kojoj je radio te se preselio u kuću obitelji Oesterreich. Iz tavana nikad nije izlazio, nego je u njemu pisao književna djela u nadi da će jednog dana biti objavljena.

Pet godina kasnije, Fred je otkrio Dolly da se sele u Los Angeles. Dolly je i za to pronašla rješenje. Odabrala je kući s tavanom u kojem bi njen ljubavnik i dalje mogao živjeti. Tako su ona, njen muž i ljubavnik živjeli zajedno još 4 godine.

1922. godine Fred i Dolly imali su veliku svađu koju je čuo i Otto. “Ljubavnik s tavana” uletio je u sobu s dva pištolja te ubio Freda. Dolly je policiji rekla da ga je ubio provalnik. Oni joj nisu vjerovali, no nisu mogli poduzeti ništa protiv nje jer nisu imali nikakve dokaze.

Preselila se u drugu kuću u koju je također pozvala svog ljubavnika Otta. Nije više imala muža, no Otto je i dalje boravio na tavanu.

Žena je u međuvremenu našla još jednog ljubavnika, odvjetnika Hermana Shapira, no on je bio previše zauzet pa je našla još jednog, Roya Klumba, kojeg je zamolila da uzme jedan od pištolja koje je Otto koristio kako bi ubio njenog muža.

Drugog pištolja se riješila tako što je nagovorila susjeda da ga zakopa negdje u svom dvorištu. Kad su Dolly i Roy prekinuli, odlučio je policiji otkriti da njegova bivša ljubavnica ima pištolje.

oto-2

Međutim, opet su nedostajali dokazi. Ovaj put policija nije mogla dokazati da su pištolji zaista njeni. Priča se rasplela 7 godina kasnije kada je odvjetnik Shapiro prekinuo s Dolly i policiji otkrio sve.

Bio je dosta dobro informiran jer je jednom prilikom upoznao Otta koji mu je ispričao što se sve događalo tijekom godina. Otto je zbog zastare oslobođen, a Dolly optužena, no i nju su na kraju pustili na slobodu.

Izvor: index

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: