Objavljeno: 25.09.2017 u 12:21 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Ova tinejdžerka se samo srušila u školi i umrla. Razlog je ŠOKANTAN (FOTO)

Džasmin Biver (16) se jednog dana srušila u učionici i više joj nije bilo spasa. Uzrok je bila velika količina kose koju je pojela.

tinejdzerka-umrla-kosa (1)

Naime, ova tinejdžerka imala je neobičan poremećaj – često je žvakala sopstvenu kosu, koja se nakupila u tolikoj količini u njenom želudcu da joj je blokirala probavni sistem.

Džasmin je tada dobila peritonitis, upalu tankog sloja tkiva u abdomenu, jer je grumen kose u njenom organizmu postao infektivan i uzrokovao čir koji je pukao. Tada su djevojčici otkazali svi vitalni organi.

Rapunzelov sindrom

Ime je dobio po bajki braće Grim, “Zlatokosi”. Radi se o poremećaju, koji obično prati trihotilomaniji – kompulzivno čupanje sopstvene kose. Oboljeli često sisaju i jedu kosu sa svoje glave, a okidač ovakvom, često nesvjesnom, postupku najčešće je stresna situacija.

Simptomi su nagli gubitak na težini, smanjen apetit, dijareja, ali i mnogi drugi. Čak 70 odsto pacijenata su djevojčice starosti ispod 20 godina. A, ovaj poremećaj često je i pratilac težih trauma u životu.

Cijela tragedija se dogodila dok je Džasmin bila u školi. Ona se samo odjednom srušila na pod.

Momentalno je došla ekipa hitne pomoći koja je uspjela jednom da je oživi na 15 minuta i preveze je u bolnicu, ali ipak joj nije bilo spasa.

Samo nekoliko dana prije Džasmin, preminuo je i njen deda, zbog čega je djevojčicina najbolja drugarica pokrenula akciju prikupljanja novca za porodicu Biver, preko internet stranice “JustGiving”.

tinejdzerka-umrla-kosa (2)

- Izuzetno smo potrešeni, ali bismo htjeli da se zahvalimo svima koji pomažu našoj porodici – izjavili su roditelji ove tragično preminule djevojčice.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: