Objavljeno: 24.09.2013 u 10:33 | Featured, Zanimljivosti | Komentara:

Otvoreno pismo djeci Bosne i Hercegovine

pismo-djeciNa našu e-mail adresu smo dobili pismo našeg čitatelja sa naslovom: “Otvoreno pismo djeci Bosne i Hercegovine“. U nastavku prenosimo pismo uz male obrade.

Draga djeco,

Ovim pismom vam se želim izviniti u ime svih nas staraca, vaših roditelja, tetki, stričeva, svih nas koji smo krivi za katastrofalnu situaciju zemlje u kojoj vi treba da rastete. Molim vas da shvatite da smo prošli kroz strahoviti bratoubilački rat, religiozno i nacionalno ispiranje mozgova i ostale političke propagande. I nije ni čudo da toliko mrzimo jedni druge, da lupetamo i po Facebooku i po novinama, da biramo idiote i kriminalce na vlast, da smo dali da nam stranac uređuje državu kad ne možemo sami.

I nije ni čudo da toliko nas sjedi po kafanama i kuka kako nam ništa ne valja a niko ništa da uradi. Svo zlo je došlo izvana jer su strane sile imale namjeru i uspjele u njoj uništiti našu bivšu zemlju Jugoslaviju, koja im je bila trn u oku zato što se zasnivala na drugačijem principu nego njihove države. O tome postoje i dokumenti. Međutim, ko zna da li su i ti dokumenti tačni.

Ko zna zašto su se na prostorima bivše Jugoslavije dešavala takva zla i zašto mi sada svi moramo da živimo u jednoj državi koja je nesposobna da osigura uslove za miran i siguran život.

Jugoslavija se bazirala na ljubavi i međusobnom razumijevanju. Ove nove države koje su je naslijedile zasnivaju se na nacionalističkoj i religioznoj mržnji, korupciji i kriminalu. Ali nije ni bitno zašto. Pravu istinu nikada nećemo saznati.

Bitno je pitanje šta i kako dalje. Stoga vam, djeco, savjetujem da ignorišete sva ta silna senilna religiozna i nacionalna prepiranja i lupetanja izapranih mozgova. Sjednete svi skupa i napišete jednu novu istoriju, koja svima podjednako odgovara. Jednu novu istoriju kojoj ćete svoju djecu učiti s ljubavlju i ponosom.

I savjetujem vam da svoj život, svoje porodice i državu uredite na principu ljubavi i uzajamnog poštivanja a ne mržnji i gramzivosti. Jer ljubav stvara a mržnja uništava.

Stoga vas pitam, želite li stvarati ili uništavati? Ako naučite svoje odluke donositi s otvorenim očima i s ljubavlju u srcu, ne možete pogriješiti!

S poštovanjem i ljubavlju,
Svetislav Videnović

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: