Objavljeno: 16.03.2017 u 12:54 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

OTIŠLA JE NA RUTINSKU OPERACIJU: Probudila se ISTOPLJENOG LICA, a to može da se desi SVAKOME! (FOTO)

Godine 2005. Rita Talbert (59) otišla je na rutinsku operaciju štitne žlijezde. Međutim, kada se probudila – nedelju dana kasnije, osjetila je nevjerovatne bolove i nije mogla da se prepozna u ogledalu. Izgledalo je kao da joj se pola lica otopilo, usta, brada i nos bili su uništeni.

rita-talbert (1)

Ispostavilo se da je slučajno pretrpjela opekotine drugog i trećeg stepena tokom operacije. Bizarno, zar ne? Jer, ako nismo bezbjedni u bolnicama i operacionim salama – gdje jesmo?

Zapravo, ovakve nesreće u operacionim salama češće su nego što mislimo. Hirurški požari dogode se na 550-650 operacija godišnje i 20-30 pacijenata pretrpi jezive opekotine.

rita-talbert (2)

Kako dolazi do toga?

Hirurzi i anesteziolozi koriste instrumente koji rade na visokim temperaturama, sa kiseonikom i gorivom – supstancama koje su savršene za pokretanje požara.

rita-talbert (3)

Greške u komunikaciji između hirurga i ostatka tima mogu dovesti do ovakvih fatalnih grešaka.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: