Objavljeno: 28.11.2017 u 14:30 | Ideje i Savjeti, Zanimljivosti | Komentara:

Odličan trik kako da vam se naočare više nikada ne zamagle

Ljudi koji nose naočare znaju koliko je nezgodno tijekom ovih hladnih dana ući izvana u toplu prostoriju – stakla se zamagle u sekundi, a tada naočare moraju skinuti i čekati da se odmagle.

naocale-magke

Ne može biti jednostavnije – uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočarama. Ostavite da se osuši 15 minuta pa prebrišite krpicom od mikrofibre.

Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja – što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočale zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.

Svi koji nose naočare znaju dobro koliko je to nezgodno, jer u trenu ne vide ništa pa moraju skinuti naočale i čekati da se odmagle.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: