Objavljeno: 12.05.2018 u 19:39 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Od ljubimca napravila vegana: Životinja umire pred očima hiljada ljudi, ali ona odbija da joj pomogne (FOTO)

Djevojka Sonja Sae postala je predmet ozbiljnih kritika na društvenim mrežama jer svog ljubimca, fenek ili pustinjsku lisicu, bukvalno izgladnjuje, praveći od nje veganku.

lisica (1)

Sonja Sae veoma je aktivna na Instagramu, gdje zastupa veganski način života, ishranu koja ne uključuje jaja, meso i proizvode životinjskog porijekla. Vegani jedu puno zelenog povrća, piju puno vode, i zbog toga im koža, kako kažu, besprekorno sija.

Njeni pratioci na društvenim mrežama nemaju ništa protiv ovakvog načina života, čak je i podržavaju, ali su veoma kritični što je svog ljubimca, lisicu Džumanži napravila vegankom.

- Životinja pred njenim očima umire, to je surovo – rekla je jedna korisnica na Instagramu.

lisica (2)

Prema ekspertima za životinje, ishrana fenek lisise sastoji se od 90 posto mesa i insekata i 10 posto biljaka. One zahtevaju puno jedinjenja, koja su im dostupna preko životinjskog tkiva i insekata, kao što su kalcijum i taurin.

Bez ovakve ishrane, fizičko stanje životinja se brzo pogorša. Prvo strada srce, prenosi sajt “goodfullness.net”.

lisica (3)

- Nažalost, njena vlasnica ne vidi da je izgladnjivanjem vodi u smrt – piše na ovom sajtu.

Ljudi na Instagramu počeli su da šire svoju zabrinutost za stanje lisice i pokušavaju da pronađu način da joj pomognu.

Sonja dijeli fotografije životinje, na kojima se vidi da je lisica u očajnom stanju i često se žali na alergije, navodeći da zbog njih izgleda loše.

lisica (4)

- To su samo simptomi koji pokazuju da lisica umire pred njenim očima. Džumandži je izgubila dlaku, puno oslabila, a sudeći prema snimku koji je Sonja podijelila prošle nedelje, vrlo je letargična za pustinjsku lisicu – napisala je Alisa Mur na Instagramu.

U slučaj su se uključile službe za zaštitu životinja ali i policija. Korisnici na društvenim mrežama nadaju se da Sonji uzeti lisicu i pružiti joj potrebnu njegu.

lisica (5)

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: