Objavljeno: 04.06.2017 u 16:41 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

Objavljena lista “najbezbjednijih” automobila

Novi izvještaj koji prenosi CNN otkriva 11 različitih modela automobila i terenaca u kojima niko nije izgubio život u periodu od četiri godine.

test

Izvještaj, koji je predstavio američki Institut za bezbjednost u saobraćaju, je uzeo u obzir broj smrtnih slučajeva u periodu od 2012. do 2015. godine.

Svoje mjesto na listi najbezbjednijih automobila su našli Audi Q7, Volkswagen Tiguan, Toyota Tacoma, Mazda CX-9, Audi A6, Jeep Cherokee, BMW 535i, BMW 535xi, Lexus RX 350, Lexus CT 200h i Mercedes M klase (GLE).

Kako su otkrili na Institutu, sve je stvar fizike. U testu simulacije nesreće kada se sudare dva automobila sa ove liste, daleko gore će proći putnici u fizički manjem vozilu prenosi N1 info.

Primijetićete da se na listi mahom nalaze terenska vozila, uz nekoliko fizički manjih automobila.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: