Objavljeno: 20.11.2017 u 23:07 | Zanimljivosti | Komentara:

OBAVEZNO PROBAJTE: Prije nego krenete spavati, svaku noć ispustite po jednu čašu iz ruke. Razlog će vas sigurno natjerati da to I uradite..

Nakon što pročitate ovaj tekst do kraja, shvatiti ćete da do sada niste uopšte brinuli o svom tijelu i da ste mu svakim danom nanosili ogromnu štetu, iako toga niste bili ni svjesni. Naime, ovu priča se pojavila na raznim društvenim mrežama, a objavljena na ”Svjetski dan mentalnog zdravlja”.

casa-vode

Izdvojite samo 60 sekundi svog vremena, kako biste sve pročitali i kako biste iz svega toga mogli da izvučete veoma jasnu poruku, koju ćete patiti cijeli svoj život, ali i prenijeti je na druge ljude.

”Ovaj profesor bi odmah počeo sa održavanjem svog časa, jer nije želio d ana gluposti potrošiti niti jedan minut. U učionicu je ušao sa čašom vode.

Podigao ju je visoko kako bismo svi mi studenti mogli da je vidimo, pa reče:

– Po vašem mišljenju, koliko je ova čaša teška!?

Studenti su počeli odgovarati u glas. Neki su govorili 50 grama, drugi 100 grama, dok je bilo i onih koji bi se začuli sa svojim odgovorom od 125 grama.

- Istina je u stvari da ni ja ne znam. i dok je NE izmerimo ne možemo biti sigurni – rekao je profesor. Ali ja sam hteo da vas pitam nešto drugo. Šta će se desiti ako držim ovako podignutu čašu, recimo nekoliko minuta?

- Ništa! – odgovoriše studenti.

- Dobro. A šta će se desiti ako držim ovako podignutu čašu ceo sat? – ponovo zapita profesor.

- Počeće da vas boli ruka – brzo odgovori jedan student.

- Tačno. A sada, šta će se desiti ako je držim ovako ceo jedan dan?

- Ruka će od takvog napora početi jako da vas boli, a moguće je da će vam se ukoćiti mišići, možda će vam se ruka čak i paralizovati. I vrlo je verovatno da ćete osetiti potrebu da hitno odete kod lekara.

- Vrlo dobro – nastavio je smireno profesor. – A dok se sve to dešava, šta mislite da li se promenila težina čaše?

- Ne! – odgovoriše svi u glas.

- Pa šta je onda uzrok bolu u ruci i grčenju mišića?

Studenti se nađoše zbunjeni. Situacija je ličila na zagonetku i svi zdušno počeše da traže odgovor.

- Šta ja treba da uradim da bih se oslobodio bola i tereta u ovoj situaciji?- nastavi profesor.

- PUSTITE ČAŠU! – čuo se odjednom odgovor iz amfiteatra.

- Daaaa, to je to. To je odgovor. Pustite čašu! – poskočio je profesor. – To isto se dešava i sa vašim problemima u životu i sa vašim teškim mislima.

- Misliti o njima nekoliko minuta je normalna stvar, i u tome nema ničeg neispravnog ili pogrešnog. Ali ako ih zadržavate u vašem umu neko duže vreme osetićete BOL. A ako to radite jako dugo, previše dugo – osetićete se paralizovano, nećete biti u stanju da radite bilo šta drugo.

- Vrlo je važno da razmišljate o određenim događajima ili doživljajima u vašim životima i da izvodite zaključke iz njih, no još je važnije znati kako osloboditi um od tih problema na kraju svakog dana… Da ih “pustite da padnu” pre nego što utonete u san. Tako ćete sebi uštediti veliki stres i napori svako jutro ćete se buditi sveži, vedri i odmomi. Osećaćete da ste ispunjeni novom snagom i da s lakoćom prevazilazite sve životne izazove bez obzira u kakvoj se situaciji našli.”

I zato: PUSTITE CAŠU NA KRAJU SVAKOG DANA!

Izvor: 5do12.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: