Objavljeno: 19.07.2017 u 11:47 | Bizarno, Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Njih dvoje izgledaju kao svaki par s bebom: Ali kad sklone pokrivač, shvatićete zašto su drugačiji (FOTO)

Fernando Mačado i Dajan Rodrigez nisu obični roditelji. Njihova priča je postala glavna tema svjetskih medija za veoma kratko vrijeme, a posebno u rodnom Ekvadoru.

Foto: Facebook/Diane Marie Rodriguez Zambrano

Foto: Facebook/Diane Marie Rodriguez Zambrano

Njih dvoje su dobili dijete zajedno, ali ono što ga čini jedinstvenim je sljedeća činjenica: Fernando je biološka majka, a biološki otac Dajan Rodrigez. Fernando i Dajan su transrodne osobe.

- Mi smo kao sve druge porodice, iako možda nemamo ista prava, mi smo isti – rekao je za BBC-Fernando.

Prije nego što su postali roditelji krajem prošle godine, Fernando i Dajan su već bili važni predstavnici transrodnih organizacija širom svijeta.

Rođenjem prvog djeteta, ovo dvoje su postali još važniji primjer: oni su prvi transrodni par u Južnoj Americi koji će postati roditelji, piše The Independent.

Po rođenju Fernando je identifikovan kao žena a Dajan kao muškarac.

Međutim, nijedno od njih se nije osjećalo dobro u svojim dodjeljenim rodnim ulogama. Usudili su se da se odvoje od normi društva i da budu sami.

Fernando sebe danas vidi kao ženu i Dajan sebe kao muškarca. Nikada nisu imali potrebu da se podvrgnu bilo kakvoj operaciji promjene pola, jer su se oboje osjećali ugodno u svojim tijelima, uprkos činjenici da su se više osjećali kao suprotni pol.

Danas su srećniji nego ikada ranije – i sanjaju da imaju još djece. Velika je hrabrost odvojiti se od drugih ljudi i njihovih presuda i živjeti sa parom, vjerujući u isti cilj.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: