Objavljeno: 14.05.2019 u 18:41 | Zanimljivosti | Komentara:

Nije ni soda bikarbona, ni sirće: Ovim sredstvom ćete DEZINFIKOVATI STAN, a košta samo pola Eura

Svi znamo da je hidrogen dobar za dezinfekciju rana, ali malo ko zna koliko može biti koristan u održavanju kuće. Evo kako njime možete da se riješite bakterija i prljavštine, a uz to košta samo pola Eura.

sudoper

Troprocentni hidrogen-peroksid odličan je za čišćenje svih radnih površina u kuhinji jer ubija bakterije, a nije štetan po zdravlje.

Sunđere i krpe potopite u hidrogen ili ih samo poprskajte njime. Njime možete da dezinfikujete i unutrašnjost frižidera, dovoljno je da prebrišete sve police na kojima držite hranu.

Hidrogen-peroksidom održavajte i dasku za sjeckanje. Nakon upotrebe je sperite i poprskajte hidrogenom.

On je dobar i za povremeno pranje mašine za sudove: nekoliko decilitara hidrogen-peroksida stavite uz deterdžent i znaćete da je ona čista i bezbjedna za korišćenje.

Izvor: zena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: