Objavljeno: 14.01.2017 u 19:51 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

NEMA GA NA TESTU ZA VOŽNJU: Ovo je pitanje na kojem padaju i najbolji – ko ima prednost? (FOTO)

Ova slika prikazuje situaciju u kojoj dva vozila istovremeno imaju pravo prolaza.

test2

To su vozila označena brojevima 1 i 2, koja se nalaze na putu sa pravom prvenstva prolaza, a u toj situaciji, u njihovom međusobnom odnosu, primjenjuju se pravila saobraćaja tj. pravilo koje nalaže da pravo prvenstva prolaza ima vozilo koje na raskrsnici zadržava pravac kretanja ili skreće udesno, u odnosu na vozilo koje dolazi iz suprotnog smijera i siječe njegov pravac kretanja.

Rješenje se nalazi ispod, samo bez varanja!

RJEŠENJE:

Kroz raskrsnicu prvo prolazi vozilo sa brojem 1 jer se nalazi na putu sa pravom prvenstva prolaza i u odnosu na vozilo sa brojem 2 koje dolazi iz suprotnog smijera, takođe sa puta sa prvenstvom prolaza, skreće udesno, tj. nalazi se sa njegove desne strane. Zatim ide vozilo sa brojem 2 i na kraju vozilo sa brojem 3, koje dolazi sa sporednog puta.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: