Objavljeno: 05.01.2018 u 9:44 | Zanimljivosti | Komentara:

Napravite vašu šaku kao na slici i tako čuvajte nekoliko sekundi… Bićete nam zahvalni na ovome!

Znate li da vam položaji vaših prstiju mogu pomoći da se opustite. Ti položaji se označavaju kao mudre, a evo šta trebate raditi:

saka

Mudra znanja

Sjedite na turski način tako da postavite ruke na koljeno. Vrhom palca dotaknite vrh kažiprsta, a ostale prste ispravite. Ovo će vam pomoći da se oslobodite stresa, nesanice i fokusirate.

Mudra života

U ovom slučaju, savijte mali i domali prst i dotaknite ih palcem. Ovaj položaj će vam pomoći da se oslobode umora, ojačat će vas i pomoći kod problema s očima.

Mudra vode

Pomoći će vam da ublažite bolove. Sjedite i prekrižite noge, ispružite ostale prste, a neka se mali i palac dodiruju vrhovima.

Mudra Zemlje

Postavite palac i domali prst tako da se dodiruju, a ostale ispružite. Ne pritiščite puno. Ovaj položaj će vam pomoći kod problema sa probavom. Naravno, trebate se i zdravo hraniti.

Mudra zraka

Kažiprst savijte prema dlanu i prtisnite ga uz bazu palca. Ovo će vam pomoći kod nadutosti.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: