Objavljeno: 21.10.2016 u 10:23 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Na tavanu našli kovčeg: Nećete vjerovati šta je bilo u njemu… (FOTO)

Bračni par koji se nedavno odlučio obnoviti staru kuću, pronašao je na tavanu kutiju. Vlasnik (35) kuće je kutiju odmah nekoliko puta fotografirao, a onda je pozvao suprugu. Zajedno su ju otvorili, piše 24sata.hr

kovceg-novac-tavan (1)

- Osjetio sam da je nešto u njoj, ali nije bilo teško – rekao je vlasnik kuće. Kada su ju otvorili, vidjeli su da je sadržaj umotan u zaštitni papir premazan voskom. Sadržaj je također bio zaštićen starim novinskim papirom na kojem je pisao datum 25. ožujka 1951. godine. Ono što su pronašli unutra, paru je potpuno promijenio život.

kovceg-novac-tavan (2)

U jednom su paketu bile novčanice od 20 dolara, a u drugom od 50 i 100. Odmah su konzultirali odvjetnika da ga pitaju da li mogu zadržati novac. Ukupno su pronašli 23.000 dolara.

kovceg-novac-tavan (3)

Novac su iskoristili za otplatu hipoteke, piše The Sun.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: