Objavljeno: 03.10.2017 u 20:32 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

‘Mrzim svog četveromjesečnog sina, voljela bih da umre u snu’

Jedna anonimna majka na Redditu je priznala da mrzi svoje treće dijete i da potajno želi da beba umre u snu, piše Independent. Majka se osjeća krivom zbog svojih emocija prema vlastitoj bebi i zatražila je pomoć od ostalih roditelja na internetu.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Napisala je da je prekasno shvatila da je trudna i da je bilo prekasno za pobačaj. Mržnju prema bebi osjeća od toga dana, a nakon rođenja stvari su izmakle kontroli. Iako je post uklonjen s Reddita, anonimnoj ženi su se javile druge majke koje su također osjećale mržnju prema djeci nakon poroda.

“I ja sam mrzila svoju bebu toliko da je nisam mogla gledati. Činilo mi se da ću osjetiti olakšanje ako umre u snu”, napisala je jedna mama te zaključila da se poslije poroda borila s teškom postporođajnom depresijom.

Mnogo žene danas pate od baby bluesa, odnosno svojevrsne “tuge nakon poroda”, a nemali broj slučajeva prelazi u tešku postporođajnu depresiju u kojoj žene pate od suicidalnih misli, odsustva ljubavi prema bebi, pa i od ovakvih strašnih emocija.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: