Objavljeno: 09.04.2014 u 9:46 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentara:

Mama koja je u trudnoći jela samo banane rodila zdravog dječaka

Loni Džejn Entoni (26) iz Australije koja je svet šokirala odlukom da tokom trudnoće drži rigoroznu voćnu dijetu, tokom koje su 90 odsto njene ishrane činile banane, prošlog mjeseca rodila je sina. Kako je istakla, dobra linija i dobro zdravlje mogući su za vrijeme trudnoće.

- Ugojila sam se 17 kilograma dok sam bila trudna, taj višak uglavnom su činili beba i tečnosti. Dva dan poslije porođaja smršala sam 10 kilgram. Vratila sam brzo jogi i biciklizmu. Ja sam živi dokaz da ne morate da postanete kit dok ste trudni. Ne morate da nabacite gomilu kilograma kojih nikada ne možete da se oslobodite, a možete zaista da pri tom budete zdravi- rekla je Loni.

A to koliko je uspjela da sačuva liniju tokom devet mjeseci, pokazala je na instagramu, gledajući njene fotografije nikada ne biste pomislili da je ona prije samo mjesec dana, rodila bebu.

Njen sin Roudi Neš rođen je sa 3.9 kilograma, zdrava je beba.

A njena ishrana, koja je zbunila mnoge, izgledala je ovako. Posle godina uživanja u nezdravim namirnicama i alkoholu, ona je najprije prešla na vegansku ishranu doktora M.Daglasa Grejema, poznatu kao 80/10/10, која је veoma popularna među sportistima. Ona je podrazumevala 80 odsto unosa voća i povrća,10 procenata proteina i 10 odsto masti. Ubrzo je prešla na još radiklaniji režim.

Njen doručak se sastoji od mono voćnog obroka- polovine lubenice, šest ili više velikih pomorandži, grožđa, jabuke, ananasa itd. Za ručak priprema litar soka od šest ili više banana, ponekad bira i kokosovu vodu, a veoma rijetko parče mesa. Za užinu su opet tu banane, šest komada, a za večeru, salata, pečeni krompir, krompir pire, činija asai bobica i sladoled od banana.

Ovakvom ishranom u trudnoći izazvala je brojne negativne komentare. Mnogi su je nazivali neodgovornom i narcisoidnom, a stručnjaci su tvrdili da takvom ishranom ugrožava bebino zdravlje.

Loni nije marila za kritike. Otkrila je da će svog sina odgajati kao vegana. Kada dečak poraste, moći će sam da izabere kako će se hraniti.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: