Objavljeno: 21.02.2018 u 11:33 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Majka je umrla, a ljekari su bebu spasili carskim rezom: Dok su izlazili iz sale, bacili su pogled na ženu i VIDJELI ČUDO

Erika Nigreli (32), nastavnica engleskog jezika iz Teksasa, bila je u 36. nedelji trudnoće koja je prolazila školski dobro, kada se desila stvar zbog koje je ona postala predmet novinskih tekstova širom planete.

majka-beba (2)

Erika je, kao i svakog jutra, ušla u učionicu. Trebalo je da održi čas, međutim, odjednom je osjetila nesvjesticu. Pridržala se za sto i u tom trenutku se i onesvijestila.

Njene kolege, uključujući i školsku medicinsku sestru, kao i nastavnik fizičkog, odmah su uskočili u pokušajima da joj spasu život. Poslije pokušaja ručnog oživljavanja, pokušali su i sa defibrilatorom. Za to vrijeme, učenici su izletjeli iz škole, dozivajući pomoć. Najtan Nigreli, Erikin suprug, koji takođe radi kao nastavnik u istoj školi, čuo je gužvu i utrčao u učionicu.

U tim trenucima stigla je i hitna pomoć. Eriku su prevezli do bolnice, ali njeno srce više nije kucalo. Ljekari su carskim rezom tri nedelje ranije izvadili bebu, djevojčicu po imenu Elajna. Bili su uvjereni da je u pitanju post-mortem porođaj.

Taman kada su se spremili da izađu iz sale, hirurzi su još jednom pogledali Eriku i primijetili da je srce počelo da joj kuca.

Erika je provela par nedelja na intenzivnoj njezi, od čega pet dana u medicinski izazvanoj komi. I beba je bila na intenzivnoj njezi, ali u drugoj bolnici.

Tek sa tri mjeseca mala Elajna konačno je mogla da bude skinuta sa aparata za disanje. Tada je bila teška četiri kilograma.

A Erika, ispostavilo se, pati od hipertrofične kardiomiopatije, oboljenja srčanog mišića koji je veliki uzročnih iznenadnih srčanih udara kod mladih i aktivnih sportista.

- U devet od deset slučajeva, ljudi umru od tog inicijalnog srčanog udara, tako mi je rečeno. Ja sam bila tempirana bomba, desilo bi mi se svakako, samo je slučajnost što mi se desilo dok sam bila trudna – kaže Erika.

Na svu sreću, obje su dobro, a Elajna je sada u sigurnim rukama mame, ali i starije sestrice.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: