Objavljeno: 21.01.2018 u 12:45 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

JEZIV TRENUTAK: Plakao za mrtvim sinčićem (2), a onda je začuo: ‘Tatice, mogu li dobiti čašu vode’

Sigurno ste čuli da su neke osobe proglasili mrtvim, a onda su one potom oživjele. Ne, to nisu urbane legende. Takve situacije se zaista događaju.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Otac dvogodišnjeg Kelvisa Santosa doživio je pravi šok kada je shvatio da je njegov sinčić ipak živ, iako su ga u bolnici proglasili mrtvim! Bizaran slučaj odigrao se 2012. godine u Brazilu. Tada dvogodišnji Kelvis prestao je da diše u bolnici, gdje je ležao zbog teške upale pluća. Ljekari su ga proglasili mrtvim, a porodica je preuzela njegovo tijelo kako bi mališana sahranili. Porodica je cijelu noć ostala da bdi nad tijelom koje je ležalo u otvorenom kovčegu. Samo sat vremena prije pokopa, dok je njegov otac neprekidno jecao, mališan je ustao i rekao da je žedan.

“Tatice, mogu li dobiti čašu vode”, upitao je zbunjeni dječak, kom nije bilo jasno zašto svi oko njega plaču i vrište.

- Nismo mogli da vjerujemo svojim očima. Mislili smo da se ostvarilo čudo i da je naš dječak živ. Ali, samo je legao natrag, kao i trenutak prije toga. Više ga nismo mogli da ga probudimo. Bio je mrtav – ispričao je neutešan otac Antonio.

Sina su odmah odveli u bolnicu ali ljekari su su potvrdili da mališan ne daje znakove života.

- Uvjeravali su me da je umro i nisu mi objasnili to što sam maloprije vidio i čuo – rekao je Antonio.

Dječakova porodica je odlučila da za jedan dan pomjeri sahranu u nadi da će se dječak opet probuditi, ali im se želja nije ostvarila. Dječak je sahranjen narednog dana na lokalnom groblju. Uvjeren kako mu je sin žrtva nemarnosti ljekara, Antonio Santos prijavio je slučaj.

- Samo 15 minuta nakon što su ga odnijeli kako bi ga reanimirali došli su da mi kažu da je umro. Mislim da ga nisu dobro pregledali. Umrli ne mogu samo tako da se probude i pričaju – odlučan je otac.

Lokalne vlasti potvrdile su da je dečak primljen u bolnicu u kritičnom stanju i da je proglašen mrtvim nakon što je prestao da diše.

Dva puta umrla

Esi Danbar je imala 32 godine kada je proglašena mrtvom 1915. godine. Imala je napad epilepsije. Tijelo su stavili u kovčeg i sahrana je bila zakazana za sljedeći dan, u 11 časova. Porodica bi je sahranila i ranije, ali su čekali da dođe Esina sestra koja je živjela u drugom gradu. Ipak, sestra nije stigla na sahranu pa su Esi ekshumirali kada je sestra konačno stigla. Kada su otvorili kovčeg Esi je sela i nasmješila se sestri. Trojica muškaraca koji su bili prisutni tokom ekshumacije od straha su se dali u bijeg. Pali su u grob i jedan od njih je slomio tri rebra. I godinama kasnije ljudi su bili uvjereni da je Esi zombi. Umrla je 1955. godine.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: