Objavljeno: 06.07.2017 u 12:43 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

JEZA U SRPSKOM SELU! Prizivali smo moju POKOJNU SESTRU, a onda je dijete u sobi zaplakalo….

Vjerovanje u vampire u Srbiji postoji od vajkada. Još od starih vremena prepričavale su se priče o bliskim susretima sa (ne)mrtvim pa sve do danas. Posebno u seoskim i ruralnim sredinama, ovakvih priča ima u izobilju, dok ih je u gradu znatno manje.

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Svako od nas je sigurno čuo istu verziju neke strašne priče više puta. I to od različitih ljudi, identična priča, ali različito mjesto. U takve stvari je teško povjerovati, jer je sve prevelika slučajnost i djeluje kao priča za djecu.

Međutim, mi smo pokušali da vam dostavimo informacije iz prve ruke, obilazeći jedno selo u rasinskom okrugu. Na tom putu smo susreli mnoge bake i deke i od njih čuli prilično jezive priče. Toliko jezive da smo se sledili, a nikako nisu jedne od onih koje se ponavljaju i koje svako zna na pamet.

Izdvojićemo jednu, koja je, složićete se, veoma jeziva. Radi se o ženi koja je nedavno izgubila sestru. Kada je gostovala kod svog brata koji živi sa familijom i malim unukama, odlučili su da je dozovu:

- Bilo nas je četvoro u sobi, koristili smo zlatan prsten, čašu vode i slova na papiru. Kada je sve počelo moj brat je bio toliko napet i uplašen. U jednom momentu smo čuli pucketanje i jednostavno se svi uznemirili, međutim brat nije mogao da izdrži i kresnuo je upaljačem. U tom momentu, unuka (4 godine) je zaplakala u sobi pored. Kada smo otišli tamo, zatekli smo dijete okrenuto naopako u krevecu, a lopta koja je bila pored nje, sada je bila na sred sobe. Pitali smo djevojčicu šta je bilo, a ona je rekla “Baba ni otima loptu” misleći pri tom na moju pokojnu sestru koju smo mi prizivali. Nakon toga, nismo više pokušavali – prepričala nam je ova žena svoj uznemirujući doživljaj.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: