Objavljeno: 11.04.2019 u 14:43 | Zanimljivosti | Komentara:

IZDATO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Ne kupujte OVAJ ŠAMPON, nije bezbjedan za upotrebu, EVO ŠTA JE U NJEMU PRONAĐENO!

Zdravstvena inspekcija u bh. entitetu Republika Srpska zabranila je uvoz 800 šampona za kosu kopriva “Nice day” u pakovanju od litar jer je analizom utvrđeno da nije bezbjedan za upotrebu zbog nedozvoljene količine konzervansa, saopšteno je Uprave za inspekcijske poslove RS-a.

kosa

Riječ je o šamponu za kosu proizvođača “Vukohem” iz Šapca, datuma proizvodnje 14. decembra prošle godine.

SAMPON

Analizom urađenom u Institutu za javno zdravstvo Banjaluka utvrđen je i sadržaj konzervansa koji nije bio naveden na deklaraciji, zbog čega se smatra da prozvod ima i neodgovarajuću deklaraciju”, navodi se u saopštenju.

Uvoznik je zatražio superanalizu koja je urađena u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu, a kojom su potvrđeni rezultati prve analize, te je inspektor zabranio uvoz pošiljke i naredio da se vrati pošiljaocu ili da se uništi.

Izvor: novi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: