Objavljeno: 09.11.2017 u 12:44 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

‘Imati dio nje mi znači baš sve’ Čeka bebu s mrtvom suprugom

Tik prije Emmyne smrti, surogat majka objavila je da je trudna. Međutim, trudnoća je bila vanmaternična i trebala se prekinuti. Emmyn suprug Jake i dalje vjeruje da će dobiti “dio svoje supruge”

foto: Facebook

foto: Facebook

Zbog rijetkog oblika raka štitnjače koji se brzo počeo širiti ostatkom tijela, 31-godišnja Emmy nikad nije mogla ostvariti ono što je najviše htjela – dobiti bebu. Nakon njezine smrti, prijateljica iz djetinjstva postala je surogat majka za dijete Emmy i njezina supruga Jakea.

Jake i Emmy bili su prijatelji još od djetinjstva. U jednom periodu života razdvojio ih je fakultet, a kasnije i posao – Jake je radio u Australiji, a Emmy u Londonu.

Tek nekoliko mjeseci nakon što su se ponovno spojili, Emmy je počela patiti od umora te natečenih limfnih čvorova. Dijagnosticiran joj je rijedak tip raka koji se vrlo brzo proširio na njezinu kralježnicu, pluća, jetru i kosti. Njihov najveći san – da postanu roditelji, rasprsnuo se.

foto: Facebook

foto: Facebook

Emmy je započela pisati blog na kojemu je opisivala svoju borbu s rakom, a paralelno je skupljala i donacije za udrugu Royal Marsden Cancer Charity i uspjela prikupiti nekoliko desetaka tisuća funti. Jedna od akcija prikupljanja sredstava na kojima je sudjelovala, bez obzira na bolest, bilo je bicikliranje u paru od Londona do Kopenhagena, čak 2,000 kilometara. Za svoj humanitarni rad par je dobio i nagradu “JustGiving”.

foto: Instagram

foto: Instagram

Nakon nekog vremena, Emmyna prijateljica iz osnovne škole, Liz Begg vidjela je blog te se ponudila da bude surogat majka. Tri tjedna kasnije, Liz je objavila paru da je zatrudnjela, no već nekoliko sati kasnije Emmy je zaspala i nikad više nije došla k svijesti. Umrla je 18 mjeseci od dijagnoze.

Za Jakea, koji je par dana nakon smrti svoje voljene želje dobio nove vijesti, bio je dodatan šok. Naime, trudnoća surogat majke bila je izvanmaternična. Takve trudnoće nije moguće nastaviti i smatraju se opasnima po život. Srećom, Liz je uporna i probat će opet te vjeruje kako će uspjeti. Rezultate nove oplodnje znat će oko Božića.

foto: Instagram

foto: Instagram

“Kad smo saznali da je trudnoća izvanmaternična, mislim da je i meni i Liz bila utjeha saznanje da će taj embrij, ili beba, otići s Emmy u raj, ako takvo mjesto postoji, i da će ga ona odgojiti”, rekao je Jake za Mirror te dodao kako će, ako trudnoća surogat majke uspije “najbolja stvar biti imati dio Emmy jer znam koliko je htjela biti majka”.

Emmy je bila u svojim ranim tridesetima kada je umrla, no da joj je ova zloćudna bolest bila dijagnosticirana ranije, mogla se potpuno od nje opraviti.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: