Objavljeno: 06.05.2018 u 13:26 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Imao je samo 12 godina i 195 kilograma, a ZAPANJIO JE SVIJET OVIM SLIKAMA: Pogledajte KAKO IZGLEDA DANAS

Bio je toliko težak da u jednom trenutku nije mogao da ustane iz kreveta i dogurao je do vrtoglavih 192 kilograma.

debeljuca (1)

Dječak po imenu Arja Permana sa Zapadne Jave postao je svjetska senzacija nakon što su se u javnosti pojavile njegove fotografije koje pokazuju mučnu svakodnevicu morbidno gojaznog djeteta.

Sa samo 12 godina, praktično nije imao život jer nije mogao da se pokrene. A prošle godine je ovaj tinejdžer morao na operaciju smanjenja želuca ne bi li se na taj način doveo u red.

- Davali smo mu hranu jer je stalno govorio da je gladan. Jeo je po četiri do šest puta dnevno, a tipičan obrok za njega bi bilo dva pakovanja nudli, dva jaja, pola kilograma piletine i pirinač – kaže otac.

Cijelo selo govorilo im je da ubijaju rođeno dijete, ali roditelji su tjerali po svome. Tek kada je Arjina težina zaista postala pitanje života i smrti, shvatili su da će ostati bez sina ukoliko nešto brzo ne preduzmu.

debeljuca (3)

I zaista je uspelo – skinuo je zapanjujućih 82 kilograma. Sada je pod strogim nadzorom nutricionista koji paze da se ne vrati na staro. Dijeta je klasična, zabranjeni su mu slatkiši i gazirana pića. Mora redovno da vježba i da jede zdravu i niskokaloričnu hranu.

Velika promjena mu je količina hrane koju sada unosi. Jer, nakon smanjenja želuca, drastično se smanjuje količina koju pacijent jede. Tako je sada Arja sit nakon samo šest kašika obroka, što ga i dalje čudi.

Čudi ga i činjenica da sada bez problema može da izađe napolje i igra se sa vršnjacima – do sada je dane provodio zatvoren u kući, u sarongu jer nije postojala dovoljno velika odjeća za njega.

debeljuca (2)

I dalje je ostalo posla oko skidanja kilograma, ali napredak se vidi iz mjeseca u mjesec. Ako nastavi ovako, uskoro će se njegov život sasvim vratiti u normalu i on je presrećan zbog toga.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: