Objavljeno: 01.10.2017 u 11:57 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

IGRALA JE NA SVADBI PA SE ODJEDNOM SRUŠILA I UMRLA: Kada su je dovezli u mrtvačnicu, svi su bili šokirani onim što su vidjeli

Kad je šejh Abas bio gost u emisiji kod šejha Nebila, šejh ga je upitao, da li postoji neki slučaj kad je djevojka imala strašnu smrt, jer inače osobe koje kupaju mrtvace, bilo muško ili žensko, vide dosta čudnih stvari iz kojih se može izvući velika pouka.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Nakon što je šejh Abas potvrdno odgovorio, nastavio je da priča slučaj sa kojim ga je upoznala žena iz mrtvačnice koja kupa ženske mrtvace. Šejh Abas je ispričao sljedeće: “Svakako, žena koja kupa žene koje umru, prvo što uradi, dobro pogleda mrtvaca, kao što mi kad odemo kod krojača da nam sašije odijelo, prvo što uradi krojač, jeste da nas pogleda od glave do pete i on zna od prilike naš kroj, tako i svaka sestra koja kupa ženske mrtvace. Čim pogleda mrtvu osobu, ona već zna kolika je dužina sanduka”.

Jednog dana, dovežena je mrtva djevojka koja je iznenada umrla. Ova naša sestra čim je otkrila njeno lice, vidjela je čudan izraz lica i njen položaj tijela. Odmah me je pozvala na telefon da mi objasni ali pošto su tu bili njezini bližnji, izašla je napolje da razgovara.

Rekla mi je sljedeće: “Kod ove djevojke vidjela sam čudan položaj tijela, ovako nešto nisam vidjela nikada za 11 godina svoga rada. Kupala sve i svašta, kupala sam žene koje su šerijatski kažnjenje, koje su poginule u saobračajnoj nesreći i mnoge druge, ali ovako nešto još nisam vidjela.

“Upitao sam je: “Šta si vidjela?” Kaže ona: “Šejh, njen položaj tijela je ukočen, a izgleda ovako, njena desna ruka je na njenom desnom kuku a lijeva ruka je podignuta i savijena iznad glave dok joj je lijeva noga dignuta prema glavi. Pokušali smo da joj ruke i nogu vratimo u ispravan položaj, međutim nismo mogli, jedino nam je preostalo da joj ih polomimo, što svakako nismo zbog toga što je to zabranio nadređeni, kad je rekao: “Lomljenje kostiju mrtvacu je kao lomljenje i živom čovjeku.”

Onda sam joj rekao da nekog od njenih pita kako je umrla, pošto se radilo o mladoj osobi. Savjetovao sam je da pozove nekog od njenih po strani i da pita. Ona je pozvala njenu majku i upitala je kako je umrla, jer i ona je vidjela njeno stanje.

Njena majka je rekla: “Kad je umrla, sve je bilo normalno, tek kad su je dovezli u mrtvačnicu, desilo joj se sa tijelom ovo što se desilo.”

Onda ju je ova sestra upitala: “Dobro, a kako je umrla?”

Majka odgovori: “Pa bila je pozvana na svadbu i na toj svadbi je bila i muzika. Kad su počeli da sviraju njenu omiljenu neku pesmu, ona je ustala i počela je da pleše. Kad je počela plesati, načinila je dva ili tri kruga i onda je pala mrtva. Uzeli smo je i unijeli u sobu od ljudi kod kojih je bila svadba i sve je bilo u redu sa njenim tijelom.

Moja kćerka je bila opčinjena muzikom, znala je brata mlađeg poslati do prodavnice i to da kupi zadnji CD koji je izašao od bilo kojeg pjevača…”

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: