Objavljeno: 12.01.2018 u 13:08 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

Fotografirao tetoviranog starca pa slučajno riješio slučaj star 15 godina (FOTO)

Fotografija starca tetoviranih leđa koji je na ulici igrao društvene igre na Tajlandu postala je viralna te se proširila internetom, a osoba koja je snimila fotografiju nije ni slutila tko se na njoj nalazi.

jakuza (2)

Riječ je o 74-godišnjem Japancu, Shigeharu Shirai, šefu yakuza koji već 15 godina bježi od ruke pravde. On je osumnjičen da je ubio suparnika iz bande 2003. godine, javlja BBC.

Snimka je nastala na ulici u gradu Lopburi, sjeverno od Bangkoka, a Japanac je uhićen zbog kršenja uvjeta vize te će biti izručen Japanu.

On je tajlandskoj policiji priznao da je član yakuza, no nije htio priznati ubojstvo 2003. godine. Na Tajland je došao 2005. godine.

jakuza (1)

Iako nije ilegalno biti članom yakuza, većina njihove zarade stječe se kroz kockanje, prostituciju, trgovinu drogom i hakiranje.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: