Objavljeno: 10.08.2017 u 15:31 | Auto & Moto, Zanimljivosti | Komentara:

Evo zašto nikad ne biste trebali stavljati noge na ploču u autu

Iako je vrlo ugodno tijekom vožnje promijeniti položaj nogu pa ih nakratko staviti i na upravljačku ploču automobila, to nije nimalo pametno. Zapravo, to ne bi trebali raditi baš nikada.

voznja-auto

Lijep je osjećaj ponekad staviti noge na ploču u automobilu, posebno kada putovanje traje satima. Ali, to nije nimalo dobra ideja. Zapravo, može biti vrlo opasno. Upravo to je na svojoj koži iskusila Audra Tatum iz SAD-a prije dvije godine.

Sjedila je na prednjem suvozačkom sjedalu dok je njezin suprug vozio. U jednom trenutku odlučila je promijeniti položaj nogu i bolje se opustila. Prekrižila ih je na način da je jedno stopalo stavila na upravljačku ploču u automobilu, pa drugu nogu preko te prve. Suprug ju je upozoravao da to ne radi jer može biti opasno, no ona ga je ignorirala. Nije se ni vezala. Nekako je bila sigurna da se nesreće događaju drugima.

Međutim, nešto kasnije pred njima se naglo pojavio automobil, a sudar je bio neizbježan. Udarili su tako snažno u njega da su se zračni jastuci otvorili. U tom trenutku je nesretna žena naučila zašto se noge ne smiju držati na ploči. Zračni jastuk joj je stopala odbacio snažno u lice, preciznije u nos koji se od jačine udarca slomio. Ali, to nije bilo sve.

- Moja cijela desna strana tijela je bila slomljena, a sve zato što sam ignorirala upozorenja – ispričala je kasnije medijima koji su objavili snimke trenutaka nakon same nesreće.

Bila je na nekoliko operacija i na tjednima fizikalne terapije, no i dalje šepa dok hoda.

Liječnici su joj rekli da ne bi završila u bolnici da je noge držala na podu. Tatum sada pokušava educirati što više ljudi da noge ne drže na ploči u vozilu.

- Svima govorim da to ne rade, da im to ne treba u životu. Kažem im da ne žele tu bol i agoniju u svojem životu. Cijena je previsoka. Moja strašna nesreća pokazala mi je koliko je važno držati noge na podu i staviti sigurnosni pojas. Svaki put kad stanem na nogu sjetim se toga – dodala je.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: