Objavljeno: 22.07.2017 u 6:40 | Vijesti, Zanimljivosti | Komentara:

Evo koliko košta ljetovanje za četveročlanu porodicu u špici sezone u Hrvatskoj.

Koliko košta jedno ljetovanje? Koliko novca se mora izdvojiti za ljetovanje. Naime, u istraživanju koje je napravio Glas Slavonije za primjer je uzeta četveročlana porodica.

more

Porodice se najčešće odlučuju za ljetovanje u apartmanu, dijelom zato jer je to jeftinije od hotela, a dijelom zbog kvalitete i rasporeda obroka, što je važno za djecu.

U ovim trenucima teško je u široj okolici Zadra pronaći dobro opremljen apartman s prihvatljivom udaljenosti do plaže i središta mjesta po cijeni manjoj od 592 kune, odnosno 80 eura po danu. Matematika nalaže da bi apartman za sedam dana ovu porodicu stajao 4145 kuna (1100 KM).

Radi se o apartmanu s jednom spavaćom sobom s bračnim krevetom te dva kauča na rasklapanje u dnevnom boravku. Ako porodica za obroke tokom tih sedam dana potroši prosječnih 150 kuna (40 KM) dnevno, dolazi se do cifre od 1050 kuna (277 KM).

Treba računati i s ponekim od dodatnih sadržaja na plaži – poput kafe, sladoleda, peciva ili sličnog, pa se trošak ljetovanja u ovom slučaju penje na 6245 kuna (1647 KM). Hoteli imaju, za većinu građana, paprene cijene.

Ako porodica odluči ljetovati u hotelu s tri zvjezdice, sedam dana ljetovanja na bazi noćenja s tri obroka porodica s dvije odrasle osobe i dva osnovca, u najpovoljnijoj trenutno raspoloživoj varijanti, stoji čak 13.500 hiljada kuna (3.500 KM). Radi se o smještaju u jednostavnoj hotelskoj porodičnoj sobi s pogledom na more u manjem hotelu.

Soba je opremljena s četiri kreveta, klima-uređajem, frižiderom i televizorom. Cijena za boravak s doručkom po osobi stoji 2255 kuna (595 KM).

Izvor: glas-slavonije.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: