Objavljeno: 05.11.2014 u 18:22 | BiH, Zanimljivosti | Komentara:

Efendija Aljo Harić šejtane hvata u magični ceker

U borbi protiv crne magije (sihira), đavoljih/šejtanskih poslova duhovni iscjelitelji koriste različite metode i tehnike. Svima su osnova vjerske knjige.

krasevo

“Ja se samo služim Kur’anom časnim i sunnetom. To je i poslanikova medicina”, kaže Aljo efendija Harić iz Kraševa kod Tešanjke koji je u zeničko – dobojskoj regiji postao poznat po svojim metodama liječenja sihira.

“Vjernik ima pravo da vjeruje i nevjernik ima pravo da nevjeruje”, dodaje efendija Harić.

“Ja ne naplaćujem ono što radim. Želim samo da pomognem ljudima”, kaže efendija i dodaje:

“Ima zlobnih ljudi, koji pričaju sve i svašta. Ali, protiv takvih se treba boriti surama iz Kur’ana i sunnetom Poslanika. Hodža ne smije praviti sihire. Ne zato što se boji ljudi, nego zato što se boji Allaha”.

On ima ceker kojeg pravi ručno od posebnog materijala, a na njega uči određene Kur’anske dove i sura, te nakon toga ubacuje određene kamenčiće, kojim bi trebali da se kamenuju šejtani.

Vijest da Aljo ef. Harić ima moćne zaštite protiv uroka, crne magije, nesreća, nafake u vidu “Magičnog cekera” brzo se proširila zeničko – dobojskom regijom.

– Ljudi su po trgovinama nabavljali sve i svašta, bespotrebno bacali novce. Ja mogu proučiti i na te cekere, ali kakav će učinak biti? Moj “Magični ceker“ je poseban i on je neka vrsta porodične hamajlije. Prvo mi osoba mora ispričati za šta želi zaštitu. Za svaku tegobu imaju posebne molitve i cekeri – objašnjava za magazin aura.ba Aljo. ef. Harić.

Od pamtivijeka narod na balkanskim prostorima spas od bolesti traži i od najvještijeg hodže, uvjereni da će on sigurno znati da li je bolest od Boga data ili od vražbina. Hodže, duhovni iscjelitelji, molitvama iz Svete knjige Kurana, mogu da pomognu i to najčešće pravljenjem zapisa.

Duhovni iscjelitelj Aljo Harić kaže da je ovo tradicionalan način liječenja i da to može da radi samo pobožna osoba, koja živi u skladu sa vjerskim zakonima, koja zna arapski jezik kao i određena vjerska pravila. Zapisi se ispisuju na parčetu papira iz Svetog Kurana zavisno od problema o kome je riječ, a njihov zadatak je da liječe i štite od zla.

On tvrdi da iskusan duhovni iscjelitelj, može odmah i na prvi pogled da procijeni da li su tu osobu zaposjele negativne energije, te odmah rješava problem. Otvara knjige, uči dove (molitve) nad vodom u koju se stavlja zapis. Kod lakših slučajeva, ta voda se pije u naredna tri do pet dana. A, za trajnu zaštitu pravi hamajlije i “magične cekere”.

Izvor: aura.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: