Objavljeno: 11.02.2017 u 9:56 | Vijesti, Zanimljivosti | Komentara:

Dvogodišnja djevojčica se zbog kokice onesvijestila: Nakon 6 mjeseci doktor je uradio nešto što je njene roditelje zauvijek zavilo u crno – evo i šta!

Ne postoji roditelj na svijetu koji neće dati sve od sebe, ne bi li pomogao bolesnom djetetu. Posljednjim atomom snage će se boriti za zdravlje svog djeteta, a ovi roditelji su to i dokazali. Pogledajte Mirandinu priču gdje je kada je bilo najteže, roditeljska ljubav dostigla svoj vrhunac.

djevojcica-1

Mirandina majka, Alison Lavson riješila je da svoj rođendan provede sa svojom djecom i suprugom Patrikom.

Cijeli dan proveli su zabavljajući se, bili su sretni, a onda je Miranda panično utrčala u sobu.

Bobi Džo Kordi, Lavsonov nećak, rekao je da je vrijeme stalo kada je Miranda pala na zemlju. Patrik joj je davao vještačko disanje.

Kada je hitna pomoć stigla, ustanovljeno je da je zbog nedostatka kiseonika njen mozak mrtav, ali nikome nije bilo jasno šta je izazazvalo gušenje.

Oni nisu pronašli ništa u Mirandinim ustima, ali su pretpostavili da se nešto zaglavilo u njenom dušniku – bio je to maleni dio kokice koji je onemogućio disanje.

Uspjeli su da je povrate, ali niko nije znao koliko je štete učinjeno. Bila je na aparatima i svi su se nadali da će se izvući!

Urađen joj je test moždane smrti, tada je medicinsko osoblje shvatilo da iako diše, ne postoje šanse da se ikada probudi iz kome.

djevojcica-2

Bolničari su riješili da isključe aparate, ali su njeni roditelji htjeli da joj daju još vremena.

Borba za njen život prošla je kroz sudski sistem Virdžinije, a njen otac je platio više od 30.000 dolara kako bi njen slučaj došao do Vrhovnog suda.

Šest mjeseci je prošlo, a Miranda je i dalje bila na aparatima, medicinsko osoblje je napravilo crtež uz pomoć njenog otiska stopala. Sud nije stigao da donese odluku, Miranda je preminula u novembru 2016. godine.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: