Objavljeno: 11.01.2018 u 12:04 | Bizarno, Zanimljivosti | Komentara:

Djevojčica u tijelu zmije – umjesto nogu ima zmijsku krljušt, a ljudski torzo: Jedni tvrde da ima bolest Jing Jing, drugi da je u pitanju prevara

Fotografija djevojčice Mai Li Faj (8) sa Tajlanda brzinom svjetlosti je postala viralna, jer se ovako nešto ne viđa svaki dan. Mai navodno nema noge već tijelo zmije, piše ibtimes.co.uk.

Foto: acidcow.com

Foto: acidcow.com

Ipak, većina smatra da je u pitanju fotošop. Ali je veliki broj azijskih portala svejedno preneo priču o djevojčici sa zmijskom krljušti umjesto nogu. Djevojčica navodno pati od rijetke bolesti zbog koje joj je gornja polovina tijela ljudska, a donja zmijska. Navodno, zbog tog poremećaja noge su se promijenile u kršljušt.

BOLEST JING JING

Kako piše World News Daily Report, djevojčica pati od rijetkog sindroma poznatog kao “serpentosis malianorcis” ili bolesti Jing Jing.

- Kako navodi vrhunski ekspert dr Ping Lao, djevojčica pati od rijetkog sindroma koji njenom donjem dijelu tijela daje prepoznatljiv reptilski izgled. Svega nekoliko takvih slučajeva je zabilježeno kroz istoriju, pa je naučno znanje o ovoj patologiji veoma ograničeno i nema lijeka na vidiku, za sada – piše na portalu.

U izvještaju se dalje navodi da su hiljade “hodočasnika” posjetile djevojčicu jer vjeruju da će im donijeti sreću i blagostanje.

Tigrasta zmija. Foto: Wikipedia Commons/Benjamint444

Tigrasta zmija. Foto: Wikipedia Commons/Benjamint444

APSOLUTNA GLUPOST

Međutim, portal Hoax slayer tvrdi da se portal World News Daily Report specijalizovao za objavljivanje “apsolutnih gluposti”. “Na njihovom sajtu ima raznoraznih priča, počev od konja sa pačijom glavom, preko ogromnih jastoga koji napadaju kuće do cirkuskog lava koji je, osramoćen, priznao da je vegetarijanac?!”, navodi Hoax slayer.

ISTRAŽIVANJE NIJE DALO REZULTATE

Dejvid Emeri sa portala About.com naveo je da ta fotografija internetom kruži već nekoliko godina. On je objasnio da potraga kroz arhive biblioteka nije dala rezultate ni za “serpentosis malianorcis” ni za bolest Jing Jing.

- Ne postoji taj sindrom, niti postoji ekspert sa Tajlanda pod imenom dr Ping Lao – navodi on.

Više je nego očigledno da se djetetu ispod tela zmije vide noge u žuto-bijelim hulahopkama.

Video od pola minuta koji je postavljen na Jutjub 3. aprila 2013. godine, pod nazivom “Pola djevojčica, pola zmija” je prikupio dva miliona pregleda.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: