Objavljeno: 18.06.2017 u 22:45 | Zanimljivosti | Komentara:

Cipele ispred vrata, prazne posude za šećer i još 4 stvari koje donose lošu sreću u životu

Vrlo često nismo ni svjesni da su pojedini predmeti ‘emocionalni vampiri’ koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Kako bi u vašem domu i porodici vladala pozitivna energija, riješite se sljedećih 6 stvari koje stvaraju negativnu energiju.

1. Napukli tanjiri, šoljice, posude

izgrebani-tanjir1-620x479

Ovakvo posuđe donosi lošu energiju svakome ko ga koristi, tvrde Feng šui stručnjaci. Bolje je da kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen komplet.

Korišćenje ovakvog posuđa može da utiče na karijeru ili finansije.

2. Prazne posudice za so ili šećer

posude-so-620x471

Svima se dešava da ponekad ostanu bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koriste.

Međutim, posudice u kojima ovi začini stoje nikada ne bi trebalo da budu prazne jer police s praznim posudicama u kuhinji negativno utiču na sreću i harmoniju u domu.

3. Gomila starih novina, časopisa, papira i knjiga

novine-620x465

Feng šui stručnjaci savjetuju da bi čim pročitate novine trebalo da ih bacite u đubre. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili uglu sobe.

Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijeće vam lošu energiju.

4. Cipele ispred vrata

cipele

Bez obzira da li su poređane ispred spavaće sobe ili bilo koje druge – ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su cipele prljave.

5. Prljava odjeća u uglu sobe

prljava-odjeca-620x348

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odjeću na pod u neki od uglova sobe, ali na tom mjestu nestaje i sva pozitivna energija iz doma.

6. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja, znajte da bi vrlo brzo mogli da se nađete na udaru loše energije.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: