Objavljeno: 16.10.2016 u 21:24 | IT / Tech, Zanimljivosti | Komentara:

BLOKIRAN VIBER: Država naredila operaterima da isključe ove aplikacije!

PODGORICA – Izvršni direktor EKIP Zoran Sekulić je odbio da objasni nalog Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korištenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa.

viber

“Ko je vama dao pravo da me zovete. Zovite me sutra u 8 sati. Ko vam je dao pravo da me uznemiravate“, poručio je Sekulić.

Kuriru je potvrđeno da je u 18 sati blokiran pristup Viber u Crnoj Gori , rekao je PR Vajbera Vuk Brajović.

Kako nezvanično saznajemo ova odluka je došla od regulatornog tijela Crne Gore, a prema nekim informacijama građani i dalje komuniciraju preko WhatsAppa iako su se proširile glasine da je i ta aplikacija blokirana.

Prema nalogu Agencije, operateri su dužni da sprovedu tu mjeru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacije za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

Mogućnost korištenja servisa kao što su Viber i WhatsApp biće isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje.

Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbijedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka.

Izvor: kurirs.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: