Objavljeno: 31.01.2018 u 18:49 | Moj Dom, Zanimljivosti | Komentara:

5 NAČINA ZA SPAS: Ovako se možete riješiti problema sa VLAGOM u kući

Vlaga i buđ su jako opasni po zdravlje. Mogu izazvati različite alergije, te neugodnog su mirisa. Sa ovih pet načina trajno možete riješiti ovaj problem.

prozor-vlaga

Ulje čajevca

U boci s raspršivačem pomiješajte 450 mililitara vode i dvije žličice ulja čajevca. Dobro protresite i pošpricajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mjesto naknadno prebrisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt sjemenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Alkoholni ocat

On eliminira oko 90 posto plijesni i vlage. Ocat naspite u bocu s raspršivačem i pošpricajte na ugrožena mjesta. Ostavite neko vrijeme da “odradi” posao. S obzirom na to da ocat ima prilično jak miris, možete mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris octa. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan utjecaj na osobe osjetljive na mirise.

Hidrogen peroksid

Pomoći će vam protiv vlage i plijesni. Potreban vam je 3-postotni hidrogen peroksid i plastična boca s raspršivačem. Hidrogen peroksid ulijte u bocu, pošpricajte na vlažna i pljesniva mjesta, ostavite da djeluje 10 minuta, a potom prebrišite.

Soda bikarbona

Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomiješati s octom ili vodom.

Sjemenke grejpa

U bocu s raspršivačem ulijte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta sjemenki grejpa. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tekućinu pošpricajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: