Objavljeno: 21.12.2017 u 11:59 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

35 GODINA SU JE TROVALI: Niti jedan ljekar nije znao šta joj je, a ustvari kod kuće se dešavalo nešto čudno…

Dana Anhalt je 35. godina bila trovana, a niti jedan ljekar koji ju je regledao, iako ih je bilo oko stotinjak, nije uspio da ustanovi šta se tačno ovoj djevojci dešava. Pokušavali su oni da ustanove uzrok koji je doveo do takvog stanja, ali na kraju ne bi uspjeli.

dana-anhalt (1)

Kod nje je prvo došlo do razvoja meningitisa, nakon toga i do infekcije sinusa, a kako je vrijeme odmicalo tako su i druge bolesti pristizale, kao što su migrena, razni napadi, problemi sa hromonima. Najgore od svega jeste što je ovo počelo kada je ona bila jako mlada.

Sa šesnaest godina došlo je do razvoja prvog zdravstvenog problema, i to u vidu običnih alergija. Međutim, od tada je počela i naglo da gubi na tjelesnoj težini, što mnogima nije bilo jasno.

Danas ona ima 37. godina i živi u New Yorku. Tek 2016. godine, postavljena joj je dijagnoza i to ”Lajmske bolesti”.

Bez obzira što su joj ljekari prepisivali razne terapije, poboljšanja u njenom zdravstvenom stanju nije bilo, nego joj je bilo samo lošije.

Njeni roditelji su jednog dana , sasvim slučajno otkrili zbog čega su kod Dana pojavili se svi ti zdravstveni problemi. Naime, u podrumu se osjećao neki čudan miris, koji je izazivao pojavu crne buđi koja je bila poprilično otrovna.

dana-anhalt (2)

Vjeruje se da je ova otrovna buđ u njenu kuću ušla nakon poplava koje su se desile još dok je Dana bila mala.

- Ispostavilo se da sam provela 37 godina pomalo se trujući iznutra. Nije bilo lako uraditi sve naknadne testove, ali na kraju decenije mog mučenja imaju neki smisao, izjavila je Dana.

- Pored silnih mononukleoza, prehlada, bolesti sinusa i hormona, koju su počeli kada sam imala 16 godina, pa preko Fibromialgije koju sam dobila kada mi je mama umrla, pa sve do 2011/2012 kada sam maltene bila vezana za krevet, niuko nije uspijevao da pronađe uzrok moje bolesti, već su svi liječili posljedice, navodi Dana.

- Sada sam trajno osjetljiva na mnoštvo lijekova i alergična na dosta vrsta ghrane. Imam alergiju i na lijekove za bolove, i veoma česte osipe po tijelu. Ko zna kada će to prestati, otkrila je Anhaltova. Kada je uzrok pronađen, doktori su savjetovali Dani da se iseli iz kuće i ostavi sve svoje stvari, jer su kontaminirane.

Ona sada sa familijom prikuplja novac za pomoć pri njenoj selidbi i do sada su sakupili oko 29.000 eura.

Izvor: 5do12.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: