Objavljeno: 27.05.2017 u 10:02 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

17 godina pokušavali da dobiju djecu: Ultrazvuk pokazao 4 bebe, na porođaju uslijedio šok! (FOTO)

Ajibola Taivo i njen supurg Adeboie, oboje porijeklom iz Nigerije, već 17 godina su pokušavali da dobiju djecu. Mukotrpan proces koji uključuje analize i podvrgavanje raznim tretmanima je urodio plodom, jer je ovaj bračni par dobio šestorke!

rodila-sestorke (1)

Danas Ajibolu svi nazivaju majkom herojem, jer je uspjela da iznese visokorizičnu trudnoću i na svijet da donese tri dječaka i tri djevojčice koji teže između 500 grama i kilograma.

Novopečena mama se porodila u bolnici u Ričmondu u Virdžiniji, a s obzirom na višestruku trudnoću, doktori su riješili da je porode na carski rez.

Za njen porođaj je bio zadužen čitav tim od 40 ljudi, a oni su se unaprijed pripremili za ovaj dan, kako bi sve teklo dobrim tokom.

Inače, oni su se prvobitno spremali na dolazak četvorki, s obzirom na to da je prvi ultrazvuk, urađen u novembru, pokazao četiri otkucaja srca. Dva mjeseca kasnije, pri sljedećem redovnom pregledu, ljekari su otkrili još dvije bebe, a ova vijest ih je oduševila.

rodila-sestorke (2)

Naravno, novopečeni roditelji su bili svjesni šta ih čeka, kao i da će dolazak šestorki unijeti radost u njihovu kuću.

Majka je otpuštena iz bolnice prošle nedelje, a novorođenčad, s obzirom na težinu i napredovanje, ostala su na intenzivnoj njezi. Ljekari prate njihov razvoj, a dobre vijesti su da oni svakodnevno sve više napreduju.

“Nadam se da će najmanje od mojih šestoro djece da odraste i kaže ‘Bio sam tako mali, a pogledaj me sada“, priča presrećna majka.

Izvor: superzena.b92.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: