Objavljeno: 25.06.2017 u 13:36 | Slike, Zanimljivosti | Komentara:

16 genijalnih izuma iz Japana koje bi cijeli svijet želio da koristi (FOTO)

Stotinama godina, japanska kultura ima ogroman uticaj na ostatak svijeta. Od mode, preko tehnologije, pa do književnosti, ne možete biti imuni na uticaj Japana u svijetu.

Svuda su japanski automobili, a japanska jela su postala uobičajena da često zaboravimo odakle potiču. Međutim, ove stvari su samo vrh ledenog brijega kada je u pitanju ono što Japan nudi. Ako ste mislili da ste vidjeli sve što dolazi iz Japana, razmislite ponovo.

Zbog ovih 16 izuma poželjećete da se istog trenutka preselite na ostrvo!

#1

japan (1)

U Japanu imaju genijalno rješenje kako da sačuvaju dragocjene izvore vode. Voda iz lavaboa puni rezervoar WC šolje, a ne samo da izgleda zanimljivo, već i štedi vodu.

#2

japan (2)

Ko ne voli tvrdo kuvana jaja? To je savršena užina puna proteina za ljude koji su stalno u pokretu. Ali ko još ima vremena da čeka da se sva ta jaja skuvaju? U Japanu su oni to uradili za vas, pa u prodavnicama možete kupiti kuvana jaja zapakovana pojedinačno.

#3

japan (3)

Javna kupatila po imenu “sento”, sjajno su mjesto za puštanje nakon dugog i stresnog dana na poslu. Veoma su popularna, a ulaznica najčešće košta manje od jednog pića u nekom baru.

#4

japan (4)

Ovakve kutije možete vidjeti svuda u Japanu. U slučaju iznenadne kiše, poslužite se besplatnim kišobranom iz jednog od držača. Kada vam više ne bude potreban, ostavite ga u nekoj od kutija u gradu.

#5

japan (5)

Zar ovo nije genijalna ideja: rende za puter! Umjesto da se nervirate dok pokušavate da tvrd puter iz frižidera namažete na tost, jednostavno ga narendajte. Ne treba vam posebno rende – može poslužiti i ono koje koristite za rendanje sira!

Nastavak na sljedećoj stranici…

Sljedeća stranica

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: