Objavljeno: 27.12.2016 u 10:20 | Zabava | Komentara:

Zadatak za treći razred osnovne posvađao srpske studente (FOTO)

Jednostavan matematički zadatak, koji rješavaju i niži razredi osnovne škole, posvađao je beogradske studente na Fejsbuku.

Vjerovatno super zvuči kada čujete da se akademci raspravljaju oko zadataka, ali iluziju ruši prvi pogled na zadatak o kome se povela polemika.

matematicki-zadatak (1)

Neki studenti su namjerno trolovali, ali je bilo mnogo onih koji su sasvim ozbiljno napisali potpuno pogrešene odgovore.

matematicki-zadatak (2)

Zato su njihove kolege sasvim logično zaključile da smo potpuno propali.

matematicki-zadatak (3)

Zaista, kako je moguće da neko upiše fakultet, a da ne zna osnovne računske operacije? Ko je pogriješio u procesu obrazovanja? Šta još sve ne znamo, ako imamo problem s rješavanjem ovakvih stvari? Problem najvjerovatnije leži u činjenici da je naše obrazovanje okrenuto bubanju, umjesto ka logičkom razumijevanju gradiva – pa i ne treba da nas čudi što mladi akademci ne znaju da saberu dva i dva.

Izvor: noizz.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: