Objavljeno: 29.03.2017 u 8:51 | Vicevi | Komentara:

VIC DANA: Mujo se zaposlio u velikoj robnoj kući u New York-u.

Mujo se zaposlio u velikoj robnoj kući u New Yorku. Poslije prvog radnog dana, poslovođa ga upita koliko je zaradio. Milijun dolara, odgovori Mujo.

Poslovođa samo što se ne onesvijesti. Ni najiskusniji trgovci nisu u jednom danu uspjeli prodati robe za više od 50.000 $, a Mujo prvi dan milijun! Upita on Muju kako mu je to pošlo za rukom.

- Pa lijepo – odgovori Mujo. – Prvo sam čovjeku prodao jednu udicu i onda ga nagovorio da kupi barem još jednu za rezervu. Zatim sam mu prodao i nekoliko komada olova. Onda sam ga podsjetio da mu treba i najlon, ali ne bilo kakav, već kvalitetan najlon koji može izdržat veliku ribu. E, onda sam mu rekao da pravu ribu, bez obzira na kvalitetu pribora, neće moći loviti iz ruke i neka uzme štap s rolom. Kad je uzeo štap, predložio sam mu da razmisli o kupovini motornog čamca. Pošto sam mu prodao Boston Whalera, objasnio sam mu da njegov stari auto jednostavno ne može vući taj gliser i na moj nagovor odlučio se za jak džip. Eto kako sam zaradio 1.000.000 $.

- Još ne mogu shvatiti kako ti je to uspjelo – reče poslovođa – a čovjek je došao samo kupiti udicu.

- A ne – reče Mujo – došao je s ženom kupiti haljinu za nju jer ona ima godišnjicu mature ovaj vikend. Pa sam ga pitao zašto ne ode na pecanje kad ionako ne može ništa s njom raditi za vikend…

Izvor: najboljivicevi.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: