Objavljeno: 20.06.2017 u 11:53 | Video, Zabava | Komentara:

Upoznajte afroamerikanca koji rastura sevdalinke i narodnjake (VIDEO)

Ron Holsey na jednom putovanju u Srbiji zaljubio se u balkanski način života. Ovaj Amerikanac iz Kalifornije ubrzo zatim počeo je učiti jezik i narodne pjesme koje su mu se jako svidjele tokom boravka u Srbiji, pa je počeo postavljati obrade narodnih hitova na svoj YouTube kanal.

ron-harmonika

Obrade su se počele širiti društvenim mrežama i Ron je u Srbiji postao prava zvijezda.

“Jako mi se sviđa život na Balkanu. Uživate u životu i cijenite prave vrijednosti. Obišao sam čitav svijet i nigdje me nisu ugostili kao u Srbiji, volio bih živjeti ovdje”, rekao je jednom prilikom Ron koji je za vrijeme velikih poplava u Srbiji i BiH skupljao pomoć u Americi.

Osim narodnih pjesama Tome Zdravkovića, Šabana Šaulića i Miroslava Ilića, Ron obožava i sevdalinke, ali i makedonske narodne pjesme.

Kaže da je ta muzika jedna od najboljih koje je čuo u svijetu i da, baš poput bluesa, ima dušu i da se osjeti bol i tuga dok je se pjeva.

Izvor: fokus.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: