Objavljeno: 22.12.2017 u 12:50 | Zabava | Komentara:

Srbinu nisu htjeli cariniti robu iz Kine bez pečata, ono što je napravio ne viđa se ni u Alanu Fordu

Darko Vidic iz Srbije na Facebooku je opisao poprilično bizaran slučaj u kojem srpski carinici nisu htjeli cariniti robu iz Kine jer na dokumentu nije bilo žiga, zbog čega je domišljati poduzetnik s interneta kopirao pečat kineske dinastije Ming (1368. – 1644.) te ga zalijepio na fakturu, nakon čega su mu robu carinili i pustili u državu.

carinik

“Sjedim s čovjekom koji je u petak uvezao robu iz Kine, a carinik nije htio pustiti carinjenje jer faktura Kineza nema pečat. Ne koriste pečate jednostavno. Kina je u 21. stoljeću. Objašnjenje ministarstva od prošlog tjedna nije pomoglo. Carinik je rekao, citiram: ‘Neka ti Ana Brnabić carini’”, napisao je Vidić te dodao kako je carina “jedan od najkorumpiranijih elemenata u Srbiji” te da mogu “raditi što hoće”.

“Čovjek što će, ne može nabaviti pečat jer ga Kinez nema, nepismen i bahat carinik ne pušta, i on uzme i s interneta skine pečat Dinastije Ming i fotošopira ga na fakturu i carinik pusti. Srbija ludilo”, napisao je Vidić, inače osnivač i direktor Green Designa i “borac za 21. stoljeće”, te dodao kako će objaviti ime carinika javno kad ga sazna.

Njegov status postao je viralan te je izazvao mnogobrojne reakcije, a čini se kako se upravo zbog njega stvari pomalo mijenjaju.

Izvor: index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: