Objavljeno: 02.07.2017 u 11:13 | Zabava | Komentara:

Spisak jednog Bosanca za kupovinu u Njemačkoj nasmijao cijeli region! Urnebesno! (FOTO)

Život u stranoj zemlji nije nimalo lak! To će vam reći svi oni koji su tamo otišli u potrazi za boljim životom.

Iako su plate veće, a mnoge stvari funkcionišu mnogo bolje nego kod nas, sam odlazak u stranu zemlju donosi našim ljudima mnogo problema.

Treba se privići na novu sredinu, steći nove prijatelje, naučiti nov jezik. Koliko to ponekad može da izgleda komično, pokazuje i spisak jednog Bosanca za kupovinu, koji je objavljen na portalu radiosarajevo.ba.

Kažu da hljeb nije ukusan kada nisi u svojoj otadžbini, ali se ipak mora jesti i ići u kupovinu. Za nabavku treba napraviti i spisak, a ovako to izgleda kada ga napravi jedan Bosanac u Njemačkoj, čije ime nije poznato.

Spisak_njemacka

Šta da se radi? Neki ljudi brzo nauče jezik, neki jednostavno ,,nemaju sluha,” pa se snalaze kako znaju i umiju.

Bez obzira na stepen uspješnosti u prilagođavanju, svim našim ljudima u inostranstvu treba odati veliko priznanje. Trebalo je mnogo hrabrosti da se ode iz svoje domovine u potrazi za boljim životom!

I zato, ajne pakung cigarete und cvaj mišbrot fur ich, bitte!

Podijelite ovaj zanimljivi spisak sa prijateljima na facebooku, nasmijte ih.

Izvor: likemag.com/radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: