Objavljeno: 27.04.2017 u 11:00 | Zabava | Komentara:

OGLAS ZA POSAO IZ UŽICA ZAPALIO FEJSBUK: Iznenadićete se i vi kada čujete šta ovaj poslodavac traži (FOTO)

Oglas za posao koji se pojavio na društvenim mrežama ruši sve tabue.

oglas-posao

Naime, pošto vlada fama da se u trgovini poslovi uglavnom nude što mlađim i što atraktivnijim djevojkama bez obzira na umijeće, oglas koji se pojavio na Fejsbuku to demantuje.

Evo o čemu se radi i šta u oglasu piše:

” Potrebna fina gospođa za rad u maloprodajnom objektu u okolini Užica.Tražimo staru školu trgovaca. Idealno bi bilo da osoba ima barem 45 godina. Može i koja više, može i koja manje. Valjalo bi da voli ljude i da voli svoj posao, ali i da ponešto zna o tekstilu. Da joj nije teško da skine pedeset artikala sa polica i štendera i da sve to poslije strpljivo vrati. Da ne prevrće očima, osim ujutru, kad stavlja maskaru il’ kontaktna sociva. Negdje vjerujemo da bi mrva ravnoteže ili pravde bila zadovoljena ako je riječ o nekoj finoj gospođi koja je nepravedno, u prethodnim turbulentnim godinama, zamjenjena nekom mlađom. Tražimo osobu koja – zna da se svakom kaže Vi, a umije stoički da podnese ako joj nekulturna mušterija kaže Ti – nema strah od platnih kartica i svega onog što je novo vrijeme donijelo – zna da je diskrecija dio vaspitanja i da je dio tima na zajedničkom zadatku, a ne unajmljena radna snaga koja živi od prvog do prvog. Tražimo lojalnost i poštovanje hijerarhije, nudimo redovno plaćanje i poštovanje privatnosti. Ukoliko se razboli, od nas neće dobiti otkaz, nego kilogram limuna”, piše u ovom oglasu.

oglas-za-posao

 

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: