Objavljeno: 26.06.2014 u 11:46 | Video, Zabava | Komentara:

LEDI KRV U ŽILAMA: Ovako izgleda suluda vožnja na najbržem rolerkosteru ikad!

Ime “Golijat” u potpunosti opisuje najnoviji rolerkoster koji je otvoren u zabavnom parku u Americi. Posjetioci ovog tobogana će padati s visine od 55 metara i ići će brzinom od 116 kilometara na čas.

Rolerkoster-Siks-Flegs-Zabavni-park3

Adrenalinski zavisnici pohrlili su u zabavni park “Six flags great America” u Ilinoisu, da bi isprobali najviši, najstrmiji i najbrži rolerkoster na svijetu.

Drveni tobogan “Golijat”, koji je oborio tri svjetska rekorda, počeo je sa radom prošle nedjelje. Oni dovoljno hrabri da se upuste u ovu avanturu saznali su kakav je osjećaj kada se pada sa visine od 55 metara, dok su vagoni rolerkostera išli brzinom od 116 kilometara na čas.

Da bi “Golijat” išao kao podmazan, dizajneri su se odlučili za drveni materijal. Potrebno je samo minut i 15 sekundi da posjetioci prođu kroz niz petlji i spirala, uključujući i jednu u kojoj će biti okrenuti naglavačke.

Istovremeno su u pokretu dva vozića, svaki sa po šest vagona i 24 sjedišta. Točkovi su napravljeni od poliuretana da ne bi pravili veliku buku.

Džon Murman (88) je bio među prvima koji je imao priliku da isproba “Golijata”.

“Uvrtanje tobogana je zaista nevjerovatno. Prvi pad je bio sjajan, ali to nije ništa u poređenju sa okretanjem i brzinom tokom vožnje. Imao sam osećaj da ću da ispadnem iz sjedišta” – rekao je Murman, koji uprkos godinama nije htio da propusti ovakvo uzbuđenje.

Rolerkoster-Siks-Flegs-Zabavni-park-830x553

Fred Grab, vlasnik građevinske firme koja je dizajnirala i izgradila šine, obećao je da će sljedeći rolerkoster biti još veći, brži, bolji i uzbudljiviji.

Otvaranje je bilo zakazano za maj, ali su se zbog oštre zime radovi odužili. “Golijat” je jedan od 14 tobogana u parku u Ilinoisu, koji takođe ima i vodeni park i dio za decu.

Pogledajte kako iz prve ruke izgleda vožnja najbržim rolerkosterom na svijetu:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: