Objavljeno: 17.06.2017 u 13:25 | Zabava | Komentara:

Imate pravo da pomjerite samo 2 šibice da dobijete NAJVEĆI MOGUĆI BROJ: Niko nije uspjeo da riješi ovu mozgalicu

Mozgalice sa šibicama uvijek su svima bile zanimljive, a sada je na redu još jedna igrica sa šibicama, ali sa drugačijim pravilima.

Zadatak glasi ovako: Imate pravo da pomjerite samo dvije šibice kako biste dobili najveći mogući broj. Pokušajte sami a rješenje ostavljamo ispod.

Većina ljudi razmišlja u već zadatim okvirima, pa tako traže najveći trocifreni broj, koji je naravno 999 i koga je lako dobiti premještanjem šibica.

Ono što rijetko kome pada na pamet jeste da broj može da ima i više od tri cifre. To je palo na pamet jednom momku koji je tako uspjeo da dobije broj 51181 i time oduvao sve ostale. Priznajte, to vam nikad ne bi palo na pamet, zar ne?

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: