Objavljeno: 29.11.2017 u 13:07 | Igre, Zabava | Komentara:

Možete li uočiti zmiju na ovoj fotografiji? Savršeno se zakamuflirala među vlažnim grančicama, a samo rijetki ju mogu prepoznati

Organizacija za očuvanje okoliša Hvatač zmija u Australiji na svojoj je Facebook stranici objavila fotografiju hrpe nabacanih vlažnih grana, među kojima je skrivena zmija.

zmija

Riječ je o vrsti kraljevske zmije (keelback), koja nije otrovna, te često izaziva uzbunu zbog svoje sličnosti sa otrovnom istočnom smeđom zmijom. Često ju se može vidjeti na području jugoistočnog Queenslanda, u blizini potoka i nasipa.

Na Facebook stranici postavili su zagonetku upitavši svoje pratitelje da pronađu zmiju na fotografiji te prepoznaju vrstu. Dobili su stotine odgovora, a samo su rijetki bili na dobrom tragu. Pokušajte i vi!

Odgovor slijedi na sljedećoj stranici…

Sljedeća stranica

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: